27 april 2018
18:00

Älvsjö AIK FF 1

Referat: Stureby SK 1 - Älvsjö AIK FF 1

Det var sannerligen inte vår bästa insats spelmässigt när Älvsjö gästade Sturebyskolans BP denna fina men efter hand något kyliga fredagskväll. Vi inleder ändå helt ok, med bra tålamod i spelet och skapar några riktigt heta chanser relativt omgående. Vi får också 1-0 på ett fint anfall och avslut och hoppas kunna lägga i nästa växel. Istället tappar vi i såväl tempo som rörelse, vilket gör att Älvsjös fysiskt starka lag kan hänga med i svängarna. Ju mer vi drar ned på tempot, desto mer fysisk blir matchen och överlag blir det väldigt mycket kamp och lite ordnat spel.

I andra halvlek inleder vi klart bättre men utan att riktigt hitta rätt, och efter de första tio-femton minuterna har vi en period som verkligen inte är bra. Som tur är så är jobbet och försvarsspel fortsatt väldigt stabilt och även om vi inte hittar rätt i vårt eget spel så släpper vi heller inte till mycket bakåt. Vi avslutar ändå fint och avgör matchen till slut med ett 2-0-mål och behåller serieledningen tills vidare.

Det är uppenbart att det finns mycket att förbättra i den här matchen, men matcherna duggar rätt just nu och man kan inte vara på topp varken som individ eller lag jämt. Vi väljer idag att ta med oss en underbar inställning från samtliga matchen igenom, och att ingen längre kommer ihåg när vi sist släppte in ett mål. Med 16-0 på de fyra första matcherna i högsta serien finns ingen anledning till panik, men vi hoppas hitta tillbaks till vårt eget härliga spel igen redan imorgon kväll när vi tar emot hittills obesegrade Sätra på hemmaplan.

Grymt kämpat tjejer! Njut av en välförtjänt lugn fredagskväll!